Priča o moru bistrih misli

Priča o moru bistrih misli

Vino je beskonačan put, potraga za Svetim gralom, gde je cilj baš putovanje kroz nepoznato… Taman kad mislite da sve znate, otkrijete nešto novo, opet vas nešto vinsko zavede, natopi vam um i misli i za tren ste zaljubljeni i potpuno omađijani…

Tako je godinama otkrivao, gledao, mirisao, udisao, prepoznavao i živeo svet vina Dragan Stanković, vlasnik Meating Brasserie. A onda, jednog dana, “samo tek tako” odlučio, da vinsku kulturu i duh Francuske “donese” u Beograd.

 

Ovo je priča o moru bistrih misli… "O trijumfu nemoguće misije" kako je Blažo Popović jednom rekao. Oni koji poznaju Dragana, sećaju se njegove priče od pre par godina…

 

“Želim da stvorim energiju potpunog uživanja, beskrajnu kao more… Želim najprestižnija vina, najbolju hranu, savršene stejkove, vrhunski jazz-u i posebnu atmosferu…” Tako je razmišljao i naglas i u sebi. Iako su ga mnogi odvraćali i često izgovarali: “Ma nema šanse da ova priča uspe u Beogradu”. To ga je samo ojačalo i ohrabrilo da istraje u svojoj “francuskoj” ideji malog bistroa. Zamišljao je mesto pesnika, umetnika, intelektualaca i ostalih hedonista, mesto prošlog u sadašnjem vremenu. Mesto za čašicu razgovora, mesto gde ključa od dobre energije ljudi i doživljaja.

 

Iako niko nije verovao da ovakvo mesto može da opstane, ipak se dogodilo suprotno… Kažu neki: “To uspeva samo ako si svoj, totalno drugačiji i neobičan…” Možda je do toga, što smo svoji, posebni i drugačiji. Ali ipak, tajna je u tome što smo satkani od vas.

 

Svi vi koji znate ovo mesto sa dušom i energijom koja kruži.

Svi vi koji ne znate, dođite da osetite o čemu je reč.

 

Vaš Meating - Brasserie